Ιταλία: 83.403 νέα κρούσματα και 287 θανάτοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, τα κρούσματα κορονοϊού είναι 83.403 και 287 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 541.298 διαγνωστικά τεστ, το 15,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στα νοσοκομεία, σήμερα, βρίσκονται 19.228 ασθενείς θετικοί στον ιό και 1.717ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι περιφέρειες με περισσότερα κρούσματα, σήμερα, είναι εκείνες με πρωτεύουσα την Μπολόνια, το Μιλάνο και το Τορίνο.

Σύμφωνα με το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe, παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία καταγράφηκε ρεκόρ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς: προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα, 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι Ιταλοί περιφερειάρχες ζητούν από την κυβέρνηση Ντράγκι να ξεπερασθεί το σύστημα διαχωρισμού της χώρας σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων. «Στο εξής, αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί βάρος στην διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως και στη βασική διαφορά ανάμεσα σε ασυμπτωματικούς και σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού», τόνισε ο Τζοβάνι Τότι, περιφερειάρχης της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Οι Ιταλοί γιατροί, τέλος, υπογραμμίζουν ότι υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα, συνδεδεμένο με την πανδημία. Έχουν προκύψει ουσιαστικές, πρακτικές δυσκολίες, σε ό,τι αφορά τη θεραπεία των ασυμπτωματικών ασθενών με covid19, οι οποίοι υποφέρουν και από άλλες παθήσεις και βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Αποτελούν περίπου το 1/3 των ασθενών θετικών στην covid19 που εισάγονται στα νοσοκομεία της χώρας. Ιδίως σε ό,τι αφορά τους ογκολογικούς ασθενείς, ζητείται η έγκριση νέων κανόνων και πρωτοκόλλων, ώστε να μπορούν να συνεχισθούν οι θεραπείες και οι επεμβάσεις, με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Χειροπέδες σε νοσηλεύτρια που προσποιούνταν ότι εμβολιάζει αντιεμβολιαστές – Έως και 400€ η ταρίφα