Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου σε πολλές πόλεις της χώρας

Διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου για εμβολιασμένους, είναι προγραμματισμένες για αύριο στην Ιταλία – Οι κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν μέσω διαδικτύου, με αναφορά στην «αντίθεση στην σκλαβιά του πράσινου διαβατηρίου και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Σε πολλές πόλεις της Ιταλίας αναμένεται να οργανωθούν, αύριο, διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου για εμβολιασμένους, τη χρήση του οποίου ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, για την πρόσβαση σε πολλούς κλειστούς χώρους, όπως καφέ, θέατρα και γυμναστήρια.

propoli

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν μέσω διαδικτύου, με αναφορά στην «αντίθεση στην σκλαβιά του πράσινου διαβατηρίου και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Συγκεκριμένα, οι διαδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα στις 5.30 ώρα Ιταλίας σε πενήντα, περίπου πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης και του Μιλάνου.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την ευρεία χρήση του πράσινου πάσου, τόνισε ότι «Μάριο Ντράγκι επέλεξε λέξεις τρόμου για να απευθυνθεί στους Ιταλούς πολίτες».

Δείτε επίσης: Ιταλία: Από 5/8 μόνο εμβολιασμένοι καθήμενοι σε καφέ μπαρ και εστιατόρια

Loading