Κ.Υ. Ευόσμου: Ενημερωτική δράση για τις διατροφικές συνήθειες των νηπίων

Πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινότητας είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο επιχειρεί να βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Ευόσμου με πολλές και ποικίλες δράσεις που διοργανώνει, τόσο στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της αγωγής υγείας, όσο και της ενημέρωσης.

Αυτή τη φορά η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία  που προετοίμασε η μαία του Κ.Υ, Τσόλογλου Αντωνία, «αγγίζει» τα νεαρότερα μέλη της κοινωνίας μας, καθώς το επιστημονικό προσωπικό της δομής (παιδίατρος-Σαριμπεκίδη Βικτωρία και επισκέπτρια υγείας- Βαμβακίδου Μαρία) θα επισκεφτεί δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά παρουσίαση του Υπουργείου Υγείας, θα μιλήσουν για την υγιεινή διατροφή.

«Τόσο η παιδική παχυσαρκία, όσο και η παχυσαρκία εν γένει είναι διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αφορούν το λεγόμενο δυτικό κόσμο με πολύ σημαντικές προεκτάσεις στην υγεία αλλά και την ψυχική υγεία των ατόμων. Μοναδική λύση του προβλήματος βρίσκεται στην έγκαιρη ενημέρωση, που ξεκινάει βεβαίως από την πολύ μικρή ηλικία της ζωής του ανθρώπου», δήλωσε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Υ. Ευόσμου- γιατρός, Ρένα Οικονομίδου.   

Το επιστημονικό προσωπικό του Κ.Υ θα βρίσκεται την Παρασκευή 09-12-2022 στον 1ο και στον 6ο
Δημοτικό Παιδικό Ευόσμου, ενώ την Τρίτη 13-12-2022 στον Παιδικό Σταθμό «Ο Μάγος του Οζ».

Δείτε επίσης: Οικονόμου για επεισόδια Ρομά: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε»