Καλά νέα για τη Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της για κορονοϊό ακόμη και σε παιδιά 6-11 ετών

Στις μελέτες συμμετείχαν 4.753 άτομα

Ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά ηλικίας έξι έως 11 ετών, καταγράφτηκε μετά το εμβόλιο της Moderna σε σχετικές κλινικές μελέτες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία τη Δευτέρα.

Σύντομα, η φαρμακευτική εταιρία σκοπεύει να παραθέσει τα δεδομένα αυτά στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η Moderna τόνισε ότι το εμβόλιο δύο δόσεων παρήγαγε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κορονοϊό σε παιδιά και η ασφάλειά του ήταν συγκρίσιμη με αυτή που είχε παρατηρηθεί σε κλινικές δοκιμές σε εφήβους και ενήλικες.

Μια ομάδα συμβούλων του FDA, θα αποφανθεί την Τρίτη εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για χρήση σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Το εμβόλιο της Moderna έχει ήδη εγκριθεί προς χρήση σε ενήλικες και πρόσφατα εξασφάλισε άδεια για μια τρίτη ενισχυτική δόση σε ορισμένους Αμερικανούς. Ωστόσο,  ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εγκρίνει το εμβόλιο για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η Moderna δήλωσε ότι η πλειονότητα των ανεπιθύμητων παρενεργειών στις δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 4.753 άτομα, ήταν ήπιας ή μέτριας σημασίας, με την κόπωση, τον πονοκέφαλο, τον πυρετό και τον πόνο στο σημείο της ένεσης να αποτελούν τις πιο συνηθισμένες.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη δοκιμή, χορηγήθηκαν σε δόσεις 50 μικρογραμμαρίων, το μισό της περιεκτικότητας που χρησιμοποιήθηκε στην κύρια σειρά εμβολίων για ενήλικες. Η δόση των 50 μικρογραμμαρίων είναι επίσης εγκεκριμένη προς χρήση ως ενισχυτική.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Ελλάδα: 3.937 νέα κρούσματα σήμερα σε όλη τη χώρα – 54 θάνατοι – 354 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr