Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μονάδας του Johns Hopkins στις ΗΠΑ μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι κάθε νέα μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα αλλά δεν προκαλεί τόσο σοβαρή νόσηση.
«Αυτή την εβδομάδα είδαμε να βγαίνουν διάφορες έρευνες για τη μετάλλαξη Όμικρον, από τις οποίες προκύπτουν δύο πράγματα. Αυτό που φοβόμασταν ότι η Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα από άλλες παραλλαγές επιβεβαιώνεται, αλλά την ίδια στιγμή δε βλέπουμε οι ασθενείς να νοσούν βαριά και να καταλήγουν στο νοσοκομείο», σημείωσε.
Όσον αφορά το αν η νέα μετάλλαξη κόλλαει περισσότερο τους εμβολιασμένους ή τους ανεμβολίαστους, είπε πως δεν έχουμε επαρκή στοιχεία: «Το εμβόλιο ακόμα βοηθάει ακόμα, και ακόμα και αν έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, μπορεί να σου σώσει τη ζωή και να σε κρατήσει έξω από το νοσοκομείο», επισήμανε ο κ. Γαλιατσάτος.
Πρόσθεσε πως αν ο κόσμος εμβολιαστεί σε ποσοστό από 80% και άνω, σε 6-8 μήνες η πανδημία θα τελειώσει. «Ο ιός θα μείνει, αλλά είναι πολύ πιο ήπιος, σαν τη γρίπη» υπογράμμισε.
Δείτε επίσης: Παραδοχή από Pfizer: Τέταρτη δόση το καλοκαίρι για όσους έκαναν τρίτη δόση τώρα
- Το χασμουρητό και η μεταδοτικότητά του: Μια επιστημονική ματιά
- Άκρως ζωδιακό: Οδηγίες και προειδοποιήσεις για τα ζώδια σήμερα
- Ο Πεν Μπάντζλι επαναφέρει την νοσταλγία του Νταν Χάμφρεϊ στη νέα καμπάνια της Moncler
- Αυξήσεις και νέοι κανόνες στα επιδόματα από την άνοιξη
- Ιστορία επιτυχίας: Έξι βήματα για να πετύχετε τους στόχους σας