Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μονάδας του Johns Hopkins στις ΗΠΑ μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι κάθε νέα μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα αλλά δεν προκαλεί τόσο σοβαρή νόσηση.
«Αυτή την εβδομάδα είδαμε να βγαίνουν διάφορες έρευνες για τη μετάλλαξη Όμικρον, από τις οποίες προκύπτουν δύο πράγματα. Αυτό που φοβόμασταν ότι η Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα από άλλες παραλλαγές επιβεβαιώνεται, αλλά την ίδια στιγμή δε βλέπουμε οι ασθενείς να νοσούν βαριά και να καταλήγουν στο νοσοκομείο», σημείωσε.
Όσον αφορά το αν η νέα μετάλλαξη κόλλαει περισσότερο τους εμβολιασμένους ή τους ανεμβολίαστους, είπε πως δεν έχουμε επαρκή στοιχεία: «Το εμβόλιο ακόμα βοηθάει ακόμα, και ακόμα και αν έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, μπορεί να σου σώσει τη ζωή και να σε κρατήσει έξω από το νοσοκομείο», επισήμανε ο κ. Γαλιατσάτος.
Πρόσθεσε πως αν ο κόσμος εμβολιαστεί σε ποσοστό από 80% και άνω, σε 6-8 μήνες η πανδημία θα τελειώσει. «Ο ιός θα μείνει, αλλά είναι πολύ πιο ήπιος, σαν τη γρίπη» υπογράμμισε.
Δείτε επίσης: Παραδοχή από Pfizer: Τέταρτη δόση το καλοκαίρι για όσους έκαναν τρίτη δόση τώρα
- Εξελίξεις στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Μεταξουργείο τον Σεπτέμβριο του 2024
- ΔΕΗ myHome EnterTwo: Το καινοτόμο διζωνικό τιμολόγιο ρεύματος 24μηνης διάρκειας
- Επιτυχής συνεργασία Accor, Invel και PRODEA για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo
- Ο πρώτος σύγχρονος φόνος – Η ιστορία του Dr Crippen και της μυστηριώδους εξαφάνισης της συζύγου του
- Σ. Φάμελλος: Ασφαλής χώρα χωρίς ισχυρή κοινωνία και δημοκρατία δεν είναι εφικτή