Κίνα: Εγκρίθηκε εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τον στρατό

Ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τα κλιμάκια του στρατού της Κίνας, αφού πήρε έγκριση, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα 29/06.

Το εμβόλιο αυτό αναπτύχθηκε από ένα ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και μια φαρμακευτική εταιρία. Την ίδια ώρα, εργαστήρια από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται για να βρουν ένα φάρμακο κατά του νέου ιού.

propoli

Τα μισά σχεδόν από τα 17 εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών (δηλαδή δοκιμάζονται σε ανθρώπους) αναπτύχθηκαν από κινεζικά εργαστήρια και ινστιτούτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ανάμεσα σε αυτά, η κινεζική εταιρία CanSinoBIO συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα σήμερα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ένα καλό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χημικής απάντησης“, επισημαίνει με ικανοποίηση η φαρμακευτική εταιρία, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, το θεσμικό όργανο στο οποίο υπάγεται ο κινεζικός στρατός, έδωσε το πράσινο φως στις 25 Ιουνίου για χρήση του εμβολίου στους στρατιώτες.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν η άδεια αυτή συνιστά μια εκστρατεία εμβολιασμού στις τάξεις του στρατού, που αριθμεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη. Το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για σχολιασμό.

Η CanSinoBIO υπογράμμισε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι ακόμη δεν μπορεί να εγγυηθεί αν το εμβόλιό της θα διατεθεί στην αγορά για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΟΥ, εκτός από τα 17 εμβόλια κατά του κορονοϊού που δοκιμάζονται στον άνθρωπο, 132 άλλα είναι στη φάση της προκλινικής αξιολόγησης.

Κανένα εμβόλιο δεν έχει λάβει άδεια για να διατεθεί του στην αγορά.

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στη χώρα – Κανένας νεκρός