Κίνα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανίχνευσης Covid-19 σε 11 εκατ. κατοίκους της Ουχάν

Την Τετάρτη, οι αρχές μετανάστευσης προειδοποίησαν ότι θα σταματήσουν να εκδίδουν κανονικά διαβατήρια που επιτρέπουν την αναχώρηση για “μη επείγοντες λόγους”.

Οι αρχές της Ουχάν ανακοίνωσαν σήμερα το τέλος της τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης της Covid-19 στα 11 εκατομμύρια κατοίκους αυτής της κινεζικής πόλης, που διοργανώθηκε έπειτα από μια επανεμφάνιση των μολύνσεων, περισσότερο από ενάμισι χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

propoli

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, τα διαγνωστικά τεστ τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη επιτρέπουν μια “πλήρη κάλυψη” όλου του πληθυσμού αυτής της μητρόπολης εκτός από τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών και τους φοιτητές που βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό, δήλωσε ο Λι Τάο, ένας υψηλόβαθμος δημοτικός αξιωματούχος, σε συνέντευξη Τύπου,

Χθες, η Ουχάν κατέγραψε 37 μολύνσεις Covid-19, που μετεδόθηκαν τοπικά, ενώ 41 ασυμπτωματικοί φορείς εντοπίστηκαν με την ευκαιρία της τελευταίας σειράς διαγνωστικών τεστ, σύμφωνα με το Xinhua.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της πόλης είχαν ανακοινώσει ότι επτά περιστατικά μόλυνσης ανακαλύφθηκαν μεταξύ μεταναστών εργαζομένων από άλλες επαρχίες.

Η Κίνα είχε πρακτικά εξαλείψει την πανδημία πριν από ένα χρόνο, μετά την εμφάνιση αυτού του κορονοϊού στην Ουχάν στα τέλη του 2019 και μια πρώτη έξαρση η οποία είχε οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά αυστηρό λοκντάουν του πληθυσμού αυτής της πόλης στις αρχές του 2020, αλλά είναι αντιμέτωπη με μια αναβίωση της ασθένειας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι κινητοποίησαν περισσότερους από 28.000 υγειονομικούς και έστησαν 2.800 σημεία για την εκστρατεία διαγνωστικών τεστ.

Η νέα παραλλαγή Δέλτα έφθασε σε δεκάδες πόλεις και εξαπλώθηκε στο κινεζικό έδαφος μετά τη μόλυνση υπαλλήλων που είχαν αναλάβει τον καθαρισμό αεροπλάνων στη Νανκίν (ανατολικά).

Αντιμέτωπες με αυτή την επανεμφάνιση της Covid-19, οι αρχές διέταξαν τον περιορισμό του πληθυσμού ολόκληρων περιοχών και έλαβαν μέτρα όπως η διακοπή των εσωτερικών μεταφορικών συνδέσεων και η διοργάνωση μαζικών διαγνωστικών τεστ.

Το Πεκίνο αυστηροποίησε επίσης τους περιορισμούς για τα ταξίδια των Κινέζων στο εξωτερικό.

Τέλος, την Τετάρτη, οι αρχές μετανάστευσης προειδοποίησαν ότι θα σταματήσουν να εκδίδουν κανονικά διαβατήρια και άλλα έγγραφα που επιτρέπουν την αναχώρηση από την Ουχάν για “μη επιτακτικούς και μη επείγοντες λόγους”.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 1.852 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, 17 θάνατοι και 204 διασωληνωμένοι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading