(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κόκκινα αυγά: Μέχρι πόσες μέρες μπορείτε να τα καταναλώσετε προτού χαλάσουν

Την τιμητική τους έχουν τα αυγά κατά τις ημέρες του Πάσχα, με κάθε σπίτι να τα βάφει κόκκινα, καθώς στο κυριακάτικο τραπέζι γίνεται και το καθιερωμένο τσούγκρισμα.

Πολλοί, ωστόσο, αναρωτιούνται αν θα πρέπει να τα καταναλώνουμε παρότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το βράσιμό τους, με τον ΕΟΔΥ να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες.

propoli

Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση

  • Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
  • Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
  • Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: ΚΚΕ: Περιοδεία του κόμματος στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης

Loading