Κορονοϊός: Ανησυχία για νέα μετάλλαξη στη Βρετανία – Τί λένε οι ειδικοί

Ο οργανισμός Δημόσια Υγεία Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, διερευνά μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού – 16 περιστατικά της νέας μετάλλαξης στη χώρα.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι διεξάγει εργαστηριακές μελέτες για να κατανοήσει πληρέστερα τη συμπεριφορά των μεταλλάξεων που περιέχει η παραλλαγή.

Έχουν ανιχνευθεί 16 περιστατικά της νέας μετάλλαξης στη χώρα, με τις περισσότερες περιπτώσεις να συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Τονίζεται, πάντως, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η παραλλαγή, που κατονομάζεται ως B.1.621, διαφεύγει την άμυνα των εμβολίων ή προκαλεί σοβαρότερη νόσηση.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα αυξήθηκαν κατά 33.716 την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας τα 286.765.

Η παραλλαγή εξακολουθεί να ευθύνεται για το 99% των συνολικών κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ 21 Ιουνίου και 19 Ιουλίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο 1.788 φορείς της παραλλαγής Δέλτα. Το 54,3% αυτών ήταν ανεμβολίαστοι. Το 29,6% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Συνολικά από την εμφάνιση της κατάλληλης Δέλτα στη χώρα έχουν νοσηλευθεί 3.692 φορείς της. Το 58,3% ήταν ανεμβολίαστοι και το 22,8% πλήρως εμβολιασμένοι.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου σε πολλές πόλεις της χώρας