Κορονοϊός: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εργαζόμενους Περιφερειακής Ενότητας Β. Τομέα

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειοι Τομέα για την περιφρούρηση της υγείας.

«Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διαφυλάξουμε το επιδημιολογικό πλεονέκτημα της χώρας μας ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

propoli

Τα δειγματοληπτικά διαγνωστικά τεστ διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 150 εργαζομένους, από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές του ΙΣΑ που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ).

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του επιχειρησιακού σχεδίου «Ερμής» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και το παράδειγμα το δίνουμε πρώτοι εμείς ξεκινώντας από το ίδιο μας το “Σπίτι”. Στόχος, πρόσθεσε, είναι μέσα από τις κινητές αυτές ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ. Να περιφρουρήσουμε την υγεία των εργαζομένων, και ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, με υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη να διαφυλάξουμε το επιδημιολογικό μας πλεονέκτημα».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Β.Τ., Λουκία Κεφαλογιάννη, τον επικεφαλής της επιτροπής Covid-19 της Περιφέρειας Αττικής, Πάνο Ευσταθίου και το σύνολο των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών του Ιατρικού Συλλόγου.

Δείτε ακόμη:

Μητσοτάκης: Η χώρα παράδειγμα για την αντιμετώπιση Covid-19