Κορονοϊός: Ποιες χώρες είναι πρωτοπόρες στον εμβολιασμό και ποιες ακολουθούν την ανοσία της αγέλης (vids)

Τι λένε τα στοιχεία του ECDC

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να δείχνει τα «δόντια» της σε όλο τον πλανήτη, πολύ λίγες είναι οι χώρες που ακολουθούν τη μέθοδο της ανοσίας της αγέλης.

propoli

Σε πολλές χώρες στις οποίες «τρέχει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα, υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ενώ ορισμένα κράτη είναι πολύ κοντά στην ανοσία της αγέλης. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν συνολικά το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων.

Όπως προκύπτει λοιπόν, στη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Ισλανδία και την Ισπανία, η εμβολιαστική εκστρατεία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού το ποσοστό που έχει λάβει και τις δύο δόσεις ξεπερνά το 80% κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα.

Πρωτοπόρος είναι η Μάλτα με 95,2% και το ποσοστό των ανθρώπων που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχεται στο 4,8%. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 85,7% ενώ το 14,3% έχει λάβει ήδη τη μια δόση του εμβολίου.

Στην Ισλανδία, πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 83,8% των κατοίκων ενώ στην Ισπανία το ποσοστό φτάνει το 80,4%. Στην Ιταλία το ποσοστό είναι 71,2% και στη Βρετανία 69,9%. Όσον αφορά τη Γαλλία, το 68,9% των ανθρώπων που ζουν εκεί έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί το 67,6% και στην Κύπρο το 67,3%. Στην Ελλάδα, το 59,5% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όχι όμως και το 40,8%.

Υπάρχουν και κάποιες χώρες βέβαια στις οποίες οι πολίτες δε δείχνουν και τόσο «θερμοί» να κάνουν το εμβόλιο. Πρόκειται για τη Λευκορωσία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Ουκρανία.

Στη Λευκορωσία, μόλις το 21,2% των πολιτών έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το 20,7% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενώ η Ουκρανία είναι ο ουραγός της ευρωπαϊκής λίστας.

Μόλις το 17,2% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Στα ύψη συνεχίζονται τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα: 6.393 κρούσματα, 43 θάνατοι και 459 οι διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading