Κορονοϊος: Σε καραντίνα 200.000 κάτοικοι στην Καταλονία

Σε τοπικό lockdown στην πόλη Λέριδα, περίπου 200.000, προχωρά η Καταλονία της Ισπανίας, έπειτα από αύξηση των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη πόλη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την ώρα που έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ισπανία και μάλιστα, η χώρα έχει αρχίσει να δέχεται ξανά ξένους τουρίστες από 12 χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είχε ήδη ανοίξει τα σύνορά της σε επισκέπτες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας από τις 21 Ιουνίου.

«Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την ζώνη της del Segria μετά από στοιχεία που επιβεβαιώνουν την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού» δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας, Κουίμ Τόρα, σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως κανείς δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει ή να εξέλθει από την περιοχή. Η υπουργός Υγείας της περιοχής, Άλμπα Βέργες δήλωσε πως απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

17 θάνατοι από κορονοϊο το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία

Η Ισπανία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού με 28.385 θανάτους, τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό μετά την Βρετανία, την Ιταλία και την Γαλλία. Χθες καταγράφηκαν 17 θάνατοι από τον κορωνοϊό εντός 24 ωρών, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τις 19 Ιουνίου. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 250.545 σε μια χώρα 47 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στη Σερβία: 11 νεκροί και 309 νέα κρούσματα κορονοϊού