Η Αναστασία Κοτανίδου καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα
Συγκεκριμένα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως σταδιακά μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ και «τώρα βλέπουμε τα μετρά που έχουν ληφθεί εδώ και ένα 20ημερο».
Όσον αφορά τις ΜΕΘ είπε πως έχουν διπλασιαστεί και τόνισε πως οποιαδήποτε συζήτηση για αύξησή τους αυτή τη στιγμή θα κατά των ασθενών γιατί δεν φτάνει μόνο η υποδομή αλλά είναι απαραίτητο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
Σημείωσε πως πέρα από κόβιντ ασθενείς χρειάζονται ιατρική βοήθεια και οι υπόλοιποι καθώς αξίζουν καλύτερη φροντίδα.
Παράλληλα τόνισε πως είναι δυσάρεστο και απογοητευτικό να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των γιατρών.
Δείτε επίσης: Έρευνα: Πως ο κορονοϊός επηρεάζει το σπέρμα
- Στα Νέα της Παρασκευής: 120 εκατ. ευρώ στους ενστόλους
- Συναγερμός για τη βρετανική οικονομία από τη Ρέιτσελ Ριβς
- Γιώργος Μπαρτζώκας: «Αισθάνθηκα προσβολή από τον κόσμο βγαίνοντας από το γήπεδο»
- Μάικ Τζέιμς: «Νικήσαμε την κορυφαία ομάδα της Euroleague»
- TikTok: Επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην Ευρώπη