Η Αναστασία Κοτανίδου καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα
Συγκεκριμένα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως σταδιακά μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ και «τώρα βλέπουμε τα μετρά που έχουν ληφθεί εδώ και ένα 20ημερο».
Όσον αφορά τις ΜΕΘ είπε πως έχουν διπλασιαστεί και τόνισε πως οποιαδήποτε συζήτηση για αύξησή τους αυτή τη στιγμή θα κατά των ασθενών γιατί δεν φτάνει μόνο η υποδομή αλλά είναι απαραίτητο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
Σημείωσε πως πέρα από κόβιντ ασθενείς χρειάζονται ιατρική βοήθεια και οι υπόλοιποι καθώς αξίζουν καλύτερη φροντίδα.
Παράλληλα τόνισε πως είναι δυσάρεστο και απογοητευτικό να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των γιατρών.
Δείτε επίσης: Έρευνα: Πως ο κορονοϊός επηρεάζει το σπέρμα
- Θεσσαλονίκη: Προβλήματα και καθυστερήσεις στο Μετρό
- «Ημέρες Υγείας 2025» από τον Δήμο Παύλου Μελά – Δωρεάν συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις
- Ο Μίτσιτς αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν – Η προσφορά των 5.000.000 ευρώ και οι επιλογές του Παναθηναϊκού
- Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν τις Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις εν μέσω άνοιξης
- Ανακοίνωση ανάκλησης μπαρών πρωτεΐνης από τον ΕΦΕΤ λόγω ανίχνευσης γλουτένης