Κοτανίδου: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι – Μειόνοτητα οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται»

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας

Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΙ η κατάσταση είναι δύσκολο σε κάποιες περιοχές εδώ και αρκετό διάστημα καθώς υπάρχει κόσμος που αρνείται να χρησιμοποιήσει το μόνο όπλο και να εμβολιαστεί.

Σε όσους δεν εμβολιάζονται αποδίδει την αύξηση στις εσαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ «Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι και είναι αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία. Μειόνοτητα είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμένων τόσο θα μειώνονται οι θάνατοι και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ένος νέου λοκνταουν, η κ. Κοτανίδου απάντησε ότι όποιοδήποτε κλείσιμο δεν θα αποδώσει περισσότερο από τα προηγούμενα, προσθέτοντας ότι είναι θέμα της κυβέρνησης τα μέτρα. 

Δείτε επίσης: Mονοκλωνικά αντισώματα: Δείτε ποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξοπλίζονται με το νέο όπλο κατά του κορονοϊού