Λύματα: Υψηλό, αλλά όχι εκθετικά αυξημένο το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη (vid)

Περίπου το 77% των φοιτητών του ΑΠΘ έχει εμβολιαστεί – Συγκρατημένη αισιοδοξία για σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Έχει ανασταλεί η εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το θετικό στοιχείο των συνεχών μελετών που δίνει αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη επισημαίνει ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του Α.Π.Θ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

propoli

Με διαθέσιμα στοιχεία έως την περασμένη Κυριακή, παρατηρείται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξεως του 4%. Αλλά, δεν παρουσιάζει εκθετική πρόοδο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν αρχίζει μια σταθεροποίηση της κατάστασης.

Παρά την επιφύλαξη που εκφράζει ο πρύτανης εκτιμά ότι αυτό οφείλεται πιθανότατα στην αύξηση των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στο πανεπιστήμιο, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως ένα ποσοστό 76%-77% των φοιτητών, ενώ σχεδόν το 93% των μελών ΔΕΠ και το 87% με 88% του διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί.

Πέρα όμως από το εμβόλιο, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παραμένει διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος 4,5 μηνών που νοσεί από κορονοϊό (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading