Ο καθηγητής μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα επιδημιολογικά στοιχεία
Ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 πως η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας αναφορικά με την μελέτη που συνυπογράφει μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση.
Όπως είπε ο αριθμός των διασωλήνωμένων από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 6η Μαΐου 2021, έδειξαν ότι όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ μεγαλώνει και η θνητότητα .
«Μετά τους 400 στις ΜΕΘ η θνητότητα αυξάνει, αυτήν τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 700, αν κάποιος διασωληνωθεί έχει υψηλότερη θνητότητα απ΄ ό,τι αν ήταν μικρότερος ο αριθμός των διασωληνωμένων” ανέφερε.
Σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ακόμη κι όταν δεν είναι στα όριά του το ΕΣΥ, ενώ οξύνεται εκτός Αττικής.
Τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας έναντι και της παραλλαγής Όμικρον αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός.
Δείτε επίσης: Μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα για τις ΜΕΘ covid στην Ελλάδα: Θα μπορούσαν να έχουν σωθεί 1.500 ζωές
- Κερδισμένοι και χαμένοι από τις φορολογικές δηλώσεις του 2025
- Σιμάνσκι: Είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με τον Αστέρα
- Γερμανία: Στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) τα αποτελέσματα των exit polls
- Καιρός: Επιμονή στο τσουχτερό κρύο, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη
- Η τζάσμιν σαβόι μπράουν αποκαλύπτει ότι ο σκηνοθέτης του scream 7 κλαίει καθημερινά στα γυρίσματα