M. Παγώνη: Δεν μας εκπροσωπούν αυτοί οι συνάδελφοι που συνταγογραφούσαν παράνομα

M. Παγώνη: Δεν μας εκπροσωπούν αυτοί οι συνάδελφοι που συνταγογραφούσαν παράνομα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στο θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων καθώς και στην καμπάνια πρόληψης μέσω διαγνωστικών τεστ μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» του ΕΡΤNews.

Αναφορικά με το ζήτημα των συνταγογραφήσεων, δήλωσε πως: «Η ουσία είναι η εξής, ότι εμείς καταδικάζουμε τώρα αυτές τις ιστορίες. Δεν μας εκπροσωπούν αυτοί οι συνάδελφοι. Δεν είναι δυνατόν, ξεκινήσαμε από 100 άτομα και τώρα από ότι ανακοίνωσε ο υπουργός ελέγχονται πάνω από 1.100. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτές οι συνταγογράφησεις κατ’ αυτόν τον τρόπο. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει σοβαρός έλεγχος.


Ήδη ανακοίνωσε προς τιμήν του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως αυτός ο έλεγχος που θα γίνεται από εδώ και πέρα, δηλαδή δεν θα μπορείς να γράψεις κάτι αν δεν υπάρχει αυτός ο έλεγχος η τσιμπίδα που λέμε σε εισαγωγικά, για να μπορούν πλέον να σταματήσουν όλες αυτές τις ιστορίες.

Είναι πολλά τα χρήματα και είναι κοροϊδία και για τον ασθενή αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς, οι οποίοι δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά και οι οποίοι δεν έχουμε μπλεχτεί σε τέτοιες ιστορίες. Αυτή τη στιγμή μια μειοψηφία ανθρώπων σε ένα κλάδο να μας προσβάλλει κατ’ αυτό τον τρόπο.

Νομίζω ότι οι διαδικασίες και από τον Ιατρικό Σύλλογο, γιατί έχει σημασία από τους ιατρικούς συλλόγους, γιατί είναι σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι μόνο στην Αττική, είναι σε όλη την Ελλάδα και από τους Ιατρικούς Συλλόγους και από το Υπουργείο να τελειώσουν πάρα πολύ γρήγορα.

Τα χρήματα είναι αρκετά από ότι φαίνεται, αλλά αν κάτι δεν τελεσιδικήσει δεν αποδειχτεί, δεν μπορούμε να λέμε τέτοια πράγματα. Μπορούν να πάρουν ακόμα τα πτυχία τους. Δεν υπήρχαν γιατροί που έχουν κάνει αυτή τη δουλειά μέχρι τώρα σε τέτοιες συνταγογραφήσεις, δεν υπήρχαν. Εννοείται ότι πρέπει να χάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος .

Θεωρώ ότι αυτές οι ιστορίες πρέπει να τελειώνουν τόσο γρήγορα., δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα το αργότερο ενός μηνός από παράλληλα και το Υπουργείο και οι ιατρικοί Σύλλογοι.
Να τελειώνουν τις ιστορίες, να κλείνουν, διότι αυτές είναι πληγές που μένουν, που ο κόσμος πλέον αρχίζει να μην έχει εμπιστοσύνη, να λέει τι γίνεται εδώ και λογικό είναι .

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πήγαιναν τόσες συνταγές, γιατί οι φαρμακοποιοί ήταν συγκεκριμένοι. Δεν μπορείς να βλέπεις μέσα τέτοιες συνταγές συνέχεια και μάλιστα σε επαρχία, σε κλειστό μέρος και να λες ότι ναι, όλα καλά. Παίρνεις ένα τηλέφωνο ρε συγνώμη, τι γίνεται εδώ; Μήπως μπορώ να ενημερωθώ κι εγώ.

Για τις προληπτικές εξετάσεις

Συνεχίζοντας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ως προς τις προληπτικές εξετάσεις με αφορμή τα σχετικά SMS που στέλνονται, πως: «η ανταπόκριση από τον κόσμο υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την πρόληψη, την οποία ειδικά για καρκίνους συγκεκριμένες, όπως αν θυμάστε επί εποχής Φώφη Γεννηματά που η ίδια είχε βγει, είχε πει το πρόβλημα και είχαν ξεκινήσει από τότε για τον καρκίνο του μαστού, γιατί ο καρκίνος του μαστού, κακά τα ψέματα, για τις γυναίκες 45 και πάνω είναι πρώτη αιτία.


Και βέβαια για τα 45 και κάτω δεν είναι η πρώτη αιτία. Όμως από τότε είχε ξεκινήσει και τώρα συνεχώς αυξάνεται. Γιατί; Γιατί και οι γυναίκες τώρα πάνε στο γιατρό, κακά τα ψέματα, το ξέρουμε όλοι.

Έχουν μιλήσει με το γιατρό που εμπιστεύονται. Όλοι ξέρουμε ότι έχεις έναν γιατρό που μιλάς με τον γιατρό, που ό, τι και να ακούς θα ρωτήσεις στο τέλος και αυτόν και θα πάρεις την τελική γνώμη. Όλες λοιπόν οι γυναίκες όσον αφορά το θέμα του μαστού, ενδομητρίου και όλα αυτά έχει γίνει πάρα πολύ πολύ μεγάλο προμόσιον γιατί ξέρουν ότι μπορεί με την πρόληψη να ιαθεί. Αυτό είναι το βασικό βέβαια. Γιατί αν κάνει γρήγορα τις εξετάσεις, αν είναι στο αρχικό στάδιο, ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού, για τον καρκίνο του εντέρου και όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Ο κόσμος πάει, κλείνει τα ραντεβού, κάνει τις μαστογραφίες, οι γυναίκες πάντα τις μαστογραφίες και μάλιστα πρέπει να πούμε ότι από 20 χρονών τώρα ευκαιρία που είναι γιατί ρωτάνε και τις ηλικίες από 20 έως 40 χρονών μπορούν να κάνουν και τα παιδιά και οι ίδιοι ψηλάφηση και στο γυναικολόγο τους τα 20χρονα ανά τρία χρόνια.

Και επιπλέον εσύ όταν έχεις ένα επιβαρυμένο ιστορικό γιατί υπάρχουν οικογένειες που είναι η μητέρα, η γιαγιά κλπ.


Αυτοί λοιπόν που έχουν ιστορικό θα δείχνουν μια ιδιαίτερη προσοχή.

Ο καρκίνος του παχέως εντέρου


Συνεχίζοντας η κ. Παγώνη για τα διαγνωστικά τεστ για τον καρκίνο του παχέως εντέρου, είπε πως: «Στα τεστ αυτά, επειδή υπάρχει υψηλός αριθμός καρκίνου εντέρου και το ξέρουμε όλοι και ήδη όλοι έχουμε ενημερωθεί και έχουμε ενημερώσει τον κόσμο ήδη το θέμα του καρκίνου του εντέρου το προσέχουν πάρα πολύ γιατί έχουμε πει για τη διατροφή.


Έχουμε πει πάρα πολλά πράγματα και ο κόσμος έχει καταλάβει.

Ήδη κάνουν τις κολονοσκόπηση, κάνουν τις εξετάσεις αυτοί που πρέπει να το κάνουν, αυτοί που είναι ρίσκο, αυτοί που πρέπει να παρακολουθούνται. Και εκεί πάλι η πρόληψη είναι πολύ σημαντική.
Δηλαδή εάν είσαι στο πρώιμο στάδιο, στο πρώτο στάδιο θα πας πάρα πολύ καλά».

Loading

Play