(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μ. Θεμιστοκλέους: «Μέχρι αύριο η υπογραφή για 700 προσλήψεις γιατρών»

Μέχρι την Τετάρτη (21/2) θα έχουν πέσει οι υπογραφές για την πρόσληψη 700 γιατρών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία ότι παράλληλα θα υπογραφούν και 1.500 – 2.000 προσλήψεις για νοσηλευτές ως η πρώτη παρτίδα.

propoli

«Προσλήψεις γίνονται και είναι και στο πλάνο μας να ενισχυθεί πάρα πολύ το δημόσιο σύστημα υγείας. Χρειάζεται όμως να περάσουμε και στην επόμενη μέρα. Είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Είμαι σίγουρος όμως ότι αρκετά νοσοκομεία θα μπορέσουν να αναπτύξουν απογευματινά χειρουργεία. Όχι όλα», είπε.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν νοσοκομεία που γνωρίζουμε από τώρα ότι θα έχουν μεγάλη δυσκολία στο να αναπτύξουν απογευματινά χειρουργεία».

«Οι αναισθησιολόγοι στη Θεσσαλονίκη είναι λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην Αττική τα περισσότερα νοσοκομεία είτε έχουν τον ίδιο αριθμό, είτε και περισσότερους.

Άρα υπάρχουν νοσοκομεία που από θέμα προσωπικού θα μπορέσουν να αναπτύξουν απογευματινά χειρουργεία», είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Στην ερώτηση, γιατί ένας χειρουργείται το πρωί δωρεάν και το απόγευμα δίνει 2.000 ευρώ, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε ότι είναι ανάλογα με το είδος της επέμβασης, αλλά το βράδυ και ο ασθενής των απογευματινών ιατρείων θα έχει κάποιο θάλαμο και την ίδια μεταχείριση που έχουν οι υπόλοιποι ασθενείς εντός νοσοκομείου.

Δείτε επίσης: ΥΠΕΣ προς Έλληνες του εξωτερικού: «Ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της χώρας»

Loading