Μαγιορκίνης για Δέλτα plus: «Δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας»

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις εξελίξεις με το στέλεχος Δέλτα Plus

Εμφανίστηκε καθυσηχαστικός καθώς όπως τόνισε τα στοιχεία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος αντιμετωπίζεται τα εμβόλια:
«Το στέλεχος Δέλτα plus δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο προφίλ ώστε να καταταγεί ως στέλεχος ανησυχίας ή στέλεχος υπό παρακολούθηση. Δεν βλέπουμε κάποια σημαντική αύξηση σε αυτό που λέει ο κόσμος μεταδοτικότητα- αλλά ουσιαστικά είναι διεισδυτικότητα – σε σχέση με το στέλεχος Δ», ενώ πρόσθεσε πως

«Το στέλεχος Α έχει χάσει τη σημασία του με την Δέλτα, δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε το στέλεχος Δέλτα κυριάρχησε καθολικά», υπογραμμίζοντας πως το στέλεχος Δέλτα plus δεν φαίνεται να έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε σχέση με το στέλεχος Δέλτα.

Για την τρίτη δόση: «Η τρίτη δόση φαίνεται ότι διευρύνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σε μεταλλαγμένα στελέχη. Αναπτύσσεται μια ομπρέλα που είναι πιο μεγάλη, οπότε και να προκύψει μια νέα μετάλλαξη, θα έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Δείτε επίσης: Παγώνη: Δεν θα μείνουμε για μια ζωή εσώκλειστοι επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr