Μανωλόπουλος: «Ασφαλής η τρίτη δόση στο τρίμηνο» (vid)

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σχολίασε την απόφαση εμβολιασμού με την τρίτη δόση αφού έχουν παρέλθει τρεις μήνες από την δεύτερη.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ διαθέτουμε πολλά στοιχεία από το Ισραήλ όσον αφορά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση σε αυτό το διάστημα.

«Μας εξασφαλίζει ακόμη περισσότερο» τόνισε.

«Τώρα ίσως οι τρεις μήνες είναι λίγο υπερβολικοί αλλά 4 μήνες είναι ένα καλό διάστημα» σχολίασε αλλά ξεκαθάρισε πάντως πως και στους τρεις μήνες από θέμα ασφάλειας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

Σχετικά με το εαν θα ήταν πιο σωστό να γίνει ένα τεστ αντισωμάτων πριν την χορήγηση ο καθηγητής ανέφερε πως τα τεστ αυτά δεν δίνουν πολύ πληροφορία.

«Άρα θα πρότεινα απλώς τα άτομα να πάνε να κάνουν την τρίτη τους δόση.  Αν κάποιος ανησυχεί πάρα πολύ και θέλει να νιώθει πολύ ασφαλής, αν εκτίθεται πάρα πολύ σε περιβάλλοντα με μεγάλο ιικό φορτίο, μπορεί να πάει και στους τρεις μήνες. Όλοι οι άλλοι και στους τέσσερις και στους πέντε μήνες, είναι ασφαλές» και πρόσθεσε:

«Τα στοιχεία που έχουμε από το Ισραήλ και είναι ξεκάθαρα, δείχνουν ότι με την τρίτη δόση η ανοσιακή απόκριση είναι υψηλή. Ξεπερνάει αυτή των δύο δόσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Νίκος Τζανάκης: «Tρέχουμε τους θανάτους που είχαμε δουλέψει πριν από δύο εβδομάδες» (vid)