Μαύρα σωματίδια εντοπίστηκαν σε εμβόλια της Moderna (video)

Φαρμακοποιός εντόπισε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου

Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση των ιαπωνικών αρχών, στην οποία αναφέρεται ότι ένας φαρμακοποιός εντόπισε μαύρα σωματίδια σε φιαλίδια μιας παρτίδας του εμβολίου κατά του κορονοϊού, της εταιρίας Moderna, από την οποία και είχαν εμβολιαστεί περίπου 3.790 άνθρωποι.

propoli

Αναστάλθηκε η χρήση της εν λόγω παρτίδας, όπως επίσης είχε ανασταλεί και η χρήση περίπου 1,63 εκατ. δόσεων της Moderna στην Ιαπωνία, λόγω μόλυνσης, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, καθώς η εταιρία διανομέας, Takeda Pharmaceutical, εντόπισε ορισμένα μολυσμένα φιαλίδια, αναστέλλοντας την χρήση 560.000 φιαλιδίων.

Ο φαρμακοποιός εντόπισε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου. Από την πλευρά της, η εταιρία διανομέας, έχει συλλέξει το φιαλίδιο για το οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι μολυσμένο, ενώ σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από το πιθανά μολυσμένο εμβόλιο.

Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή της ότι μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία του ζητήματος, ενώ επισήμανε ότι διεξάγει έρευνες για το θέμα. Την Τρίτη, ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι ξένες ύλες που βρέθηκαν στα εμβόλιο στη νότια περιφέρεια της Οκινάουα οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια.

Δείτε επίσης: Ισραήλ – Μελέτη: Το 98% των «άκρως αλλεργικών ανθρώπων» δεν έχουν καμία αντίδραση στο εμβόλιο της Pfizer

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading