ΝΔ Θεσ/νίκης – «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου»: Για τρίτη χρονιά δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η πενθήμερη δράση «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου» 3ος κύκλος και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση του Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Δημοκρατίας(Δ.Ε.Ε.Π. Α΄Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της Δράσης «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου» 3ος κύκλος, θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα υγείας, απευθυνόμενη σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας αλλά και σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αδιακρίτως και δίχως περιορισμούςδιοργανώνει για τρίτη φορά πενθήμερη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με την παροχή δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Μιλώντας στην κάμερα της Politic ο πρόεδρος της Α’ ΔΗΜΤΟ της ΝΔ Θεσσαλονίκης και μέλος πολιτικής επιτροπής ΝΔ, Γιώργος Γκαζέπης σχολιάζει: «Η Α΄ Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα απευθυνόμενη σε ευπαθείς κοινωνικές βδομάδες, αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη δίχως διακρίσεις και περιορισμούς πραγματοποιεί για 3η φορά πενθήμερη με την ονομασία «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου». Θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας, παρέχει δωρεάν προληπτικό, ιατρικό έλεγχο. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ένας απλός πολιτικός οργανισμός, αλλά είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, προσφέροντας κοινωνικό έργο όπου αυτό απαιτείται».

Ο ίδιος ευχαριστεί τις εταιρείες Infosystem, Papapostolou, Ερυθρός Σταυρός, Meditrast που είναι «αρωγή στην προσπάθεια» αυτή.

Με τη σειρά του ο αναπληρωτής καθηγητής Γενικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ., υπεύθυνος της δράσης «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου», μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, Δανιήλ Παραμυθιώτης, μιλώντας για τον μεγάλο αριθμό των ειδικοτήτων των γιατρών που συμμετέχουν στη δράση αναφέρει πως «στη δράση αυτή υπάρχει πληθώρα ειδικοτήτων από ιατρούς, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρονται να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Είναι περίπου 17 ειδικότητες, ενδεικτικά αναφέρουμε τους αγγειοχειρουργούς, γαστρεντερολόγους, γενικούς γιατρούς, παθολόγους, χειρουργούς, ουρολόγους, καρδιολόγους».

Όσο για τις ειδικές εξετάσεις που παρέχονται, εξηγεί πως «έχοντας στη διάθεσή μας τρία μηχανήματα υπερηχοτομογραφίας θα μπορέσουν οι γιατροί των κατάλληλων ειδικοτήτων να προβούν σε υπερηχοτομογραφικό έλεγχο, για παράδειγμα, οι ακτινολόγοι σε έλεγχο άνω κάτω κοιλίας, οι ουρολόγοι του έλεγχο ουροποιητικού συστήματος, οι αγγειοχειρουργοί σε έλεγχο των μεγάλων αγγείων δηλαδή TRIPLEX αγγείων και καρωτίδων».

Ευχαρίστησε και τον Ερυθρό Σταυρό για τη ευγενική συνδρομή του στη δράση, με την διάθεση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Πέρα από τις εξετάσεις που παρέχονται, ο κ. Παραμυθιώτης λέει πως «αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης προκύψει από τον γιατρό η ανάγκη να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος για την πάθησή του θα γίνεται μια ισχυρή σύσταση στον πολίτη να απευθυνθεί στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας δηλαδή, και να ολοκληρώσει τον διαγνωστικό έλεγχο ώστε να τεθεί με ασφάλεια η διάγνωση και να γίνουν τα απαραίτητα για τη θεραπεία του».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ασθενούς «αν παραστεί ανάγκη να δει και κάποιον άλλο γιατρό, αν υπάρχει εκείνη την ώρα η αντίστοιχη ειδικότητα μπορεί να εξεταστεί, αλλιώς θα πρέπει να ξανά δηλωθεί με ραντεβού στον γιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας που χρειάζεται».

Δείτε επίσης: Δήμος Θεσσαλονίκης: Παρατείνεται η ισχύς των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων