Νεκρός από μύκητα Candida auris στο Μιλάνο – Μόλις είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο άτυχος άντρας έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida Auris.

Ένας άνδρας που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μιλάνου έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πέθανε και οι ιταλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον μύκητα «Candida auris» και ότι είχε φθάσει στην Ιταλία από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κοριέρε ντελα Σέρα», ο άνδρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco για εγκεφαλικό. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός σε πολλούς και πλυανθεκτικούς μύκητες συμπεριλαμβανομένου του «Candida auris».

Η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφέρει πως «ο ασθενής είχε έρθει από την Ελλάδα και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida Auris».

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Σημειώνεται πως ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά, δηλαδή δεν έχουν ανοσοκαταστολή, είχε δηλώσει την 1η Απριλίου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης στο Πρακτορείο Fm.

Δείτε επίσης: Κεφαλονιά: Η μητέρα είδε το 3χρονο παιδί της να πνίγεται – Δεν ήξερε κολύμπι για να το βοηθήσει

Loading