Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά χωρίς να χρειαστεί να τρέχεις

Η καρδιοαναπνευστική προπόνηση είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να σου χαρίσει η επαφή σου με το γυμναστήριο

Ρώτα δέκα άντρες στο γυμναστήριο να σου πουν τη γνώμη τους για τα προγράμματα cardio. Οι μισοί θα απαντήσουν «βαριέμαι» και οι άλλοι μισοί θα αποκριθούν ακόμη χειρότερα: «τα μισώ, δεν μπορώ, τα φτύνω». Μα γιατί σχεδόν όλοι οι άντρες απεχθάνονται την καρδιαγγειακή προπόνηση σε τέτοιο βαθμό; Η απάντηση είναι απλή: το cardio είναι μονότονο, πονάει και σε κάνει να τα φτύσεις.

Όντως, για του αμύητους, αυτό περίπου συμβαίνει σε μια προπόνηση cardio -αναφερόμαστε κυρίως στο τρέξιμο στο διάδρομο, στο ποδήλατο και όλες τις άλλες μηχανές αερόβιας προπόνησης στο γυμναστήριο-, όπου κατά τεκμήριο είσαι αναγκασμένος να καταπίνεις χιλιόμετρα που δεν οδηγούν πουθενά, ενώ παράλληλα τα βλέπεις όλα γυάλινα: σου βγαίνει η γλώσσα, τσιμπάει η σπλήνα, καίγονται τα πνευμόνια, τα «παίζουν» μέση, γόνατα, πόδια.

Τα καλύτερα και τα χειρότερα μηχανήματα αερόβιας προπόνησης

Ωστόσο, η καρδιοαναπνευστική προπόνηση είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να σου χαρίσει η επαφή σου με το γυμναστήριο, με τεράστια οφέλη που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την καλή λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων, της σπλήνας, του συκωτιού και του εγκεφάλου σου, αλλά και με την ταχύτερη (και ευκολότερη) ανάπτυξη των μυών σου -χωρίς πολύ και καθαρό οξυγόνο στο αίμα σου, οι αντοχές σου στα βάρη θα μοιάζουν με μικρού παιδιού. Βάλε επίσης κατά νου ότι χωρίς cardio, το λίπος από την κοιλιά σου δεν πρόκειται να φύγει όσο γρήγορα υπολόγιζες.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Πηγή: askmen

Δείτε επίσης: Πρωινό: Τι πρέπει να περιλαμβάνει για σωστή διατροφή – Το συχνό λάθος στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας