Οι πτήσεις να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, ζητά λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ

Υπέρ του να επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους η είσοδος σε αεροπλάνα τάσσεται ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Μια ξεκάθαρη τοποθέτηση έκανε ο Αμερικανός επιστήμονας λέγοντας πως «αν θέλεις να μπεις σε ένα αεροπλάνο για να πετάξεις με άλλα άτομα θα πρέπει να εμβολιαστείς».

Ο δρ. Φάουτσι δεν επεκτάθηκε στο αν αυτό το μέτρο θα πρέπει να αφορά και στα παιδιά, δίνοντας λαβή για αρνητικό σχόλιο από τον Αμερικανικό Σύνδεσμο Ταξιδίου, που δήλωσε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες με μικρά παιδιά που ακόμη δεν είναι σε ηλικία για εμβολιασμό.

Ο Σύνδεσμος ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι για τις εσωτερικές πτήσεις, προφανώς αποδεχόμενος ότι έχει λογική ένα τέτοιο μέτρο σε διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, που επεκτάθηκε στις ΗΠΑ ως τον Ιανουάριο του 2022, αρκεί για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου κατά του κορονοϊού, Τζεφ Ζιντς, δεν απέκλεισε τη Δευτέρα να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους οι πτήσεις των εμπορικών αερογραμμών.

«Χρησιμοποιούμε διάφορα μέσα για να απαιτήσουμε εμβολιασμούς, και δεν αφαιρούμε κανένα μέτρο από το τραπέζι», δήλωσε.

Μέχρι στιγμής καμία αεροπορική εταιρία δεν επιβάλλει στους επιβάτες της να έχουν εμβολιαστεί, αλλά ορισμένες το επιβάλλουν στο πτητικό προσωπικό τους.

Αντιθέτως τον Καναδά μπορούν να «πετάξουν» μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Τέσσερα τεστ στους μαθητές αν βρεθεί θετικό κρούσμα στην τάξη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr