Οικονόμου για καταγγελία Γιαννάκου: «Aδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ» (vid)

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε κάνει λόγο για VIP ΜΕΘ που μένουν κλειστές για συγκεκριμένους ασθενείς – Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ». 

Όσον αφορά την υπόθεση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυβερνητικά κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε ο κ. Οικονόμου. 

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα η καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου είχε σοκάρει καθώς έκανε λόγο για κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό που παραμένουν κλειστές σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία VIP ασθενείς. Είπε πως από τις 647 κλίνες ΜΕΘ για covid περιστατικά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία. 

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε. 

Δείτε επίσης: Θωμαΐδης: «Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, σε μια εβδομάδα αναπτύσσονται αντισώματα» (vid)

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com