Ολλανδία: Θετικοί στον κορονοϊό 61 επιβάτες – Συναγερμός στις Αρχές (vids)

Ερευνάται η περίπτωση να είναι θετικοί στη μετάλλαξη «Όμικρον»

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ολλανδία σχετικά με τον κορονοϊό αφού οι σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές 61 άτομα τα οποία ταξίδεψαν από τη Νότιο Αφρική στο Άμστερνταμ είναι θετικά στον ιό. Μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον, γίνονται περαιτέρω εξετάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από αυτήν.

«Οι επιβάτες τα τεστ των οποίων είχαν θετικό αποτέλεσμα θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπολ. Ερευνούμε όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό εάν πρόκειται για κρούσματα της νέας ανησυχητικής παραλλαγής, που ονομάστηκε Όμικρον» ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.

«Θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχεία»

Οι Αρχές θέλοντας να περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού γνωστοποίησαν ότι «οι ταξιδιώτες με θετικό τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχεία μέσα ή κοντά στο Σίπχολ».

«Εξετάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θετικά τεστ για να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για το νέο στέλεχος ανησυχίας, που πλέον αποκαλείται Όμικρον», πρόσθεσαν.

Θυμίζουμε πως η πολιτική ηγεσία της χώρας, δεν επιτρέπει πλέον ταξίδια από τις συγκεκριμένες χώρες στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ όσοι ταξιδιώτες έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για τη «χώρα της τουλίπας» θα πρέπει να κάνουν τεστ και να μπουν σε καραντίνα.

Δείτε επίσης: Καπραβέλος: «Κλείσιμο σχολείων για δέκα μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, lockdown των ανεμβολίαστων» (vid)