Όμικρον: Πώς γίνεται να μην κολλήσεις ενώ ζεις στο ίδιο σπίτι με νοσούντες

Όμικρον: Πώς γίνεται να μην κολλήσεις ενώ ζεις στο ίδιο σπίτι με νοσούντες

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορεί κάποιος να ζει στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν βγει θετικά στον κορονοϊό και να μην κολλήσει, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εφικτή η απομόνωση.

Πώς εξηγείται επιστημονικά. Παράδοξο της πανδημίας αποτελεί το γεγονός ότι μερικοί καταφέρνουν να αποφύγουν να κολλήσουν κορονοϊό ενώ ζουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν βγει θετικά και ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης. Και μπορεί αυτό να μην είναι ο κανόνας, ωστόσο συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες εκδοχές του ιού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

“Εάν δεν υπάρχει 100% εξάπλωση σε μια οικογένεια, αυτό μπορεί να οφείλεται στα επίπεδα ανοσίας του ατόμου που έχει τον ιό, οπότε το ιικό φορτίο έχει μειωθεί γρήγορα, μπορεί να είναι το επίπεδο ανοσίας του ατόμου που τον λαμβάνει και αυτό θα μπορούσε να είναι “εξειδικευμένο” επειδή είναι ανοσοποιημένοι ή “αόριστο” επειδή απλώς είναι αρκετά τυχεροί που έχουν τα σωστά γονίδια” ανέφερε στην NZ Herald ο καθηγητής Tony Cunningham, λοιμωξιολόγος, κλινικός ιολόγος και επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2022, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ξεκίνησε μια παγκόσμια αναζήτηση για άτομα που φαίνεται να είναι εγγενώς ανθεκτικά στον COVID-19, καθώς βρίσκονταν γύρω από τον ιό για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να τον κολλήσουν, για να εξακριβώσει εάν έχουν “υπερδυνατά” γονίδια.

ΠΗΓΗ: news247.gr / NZ Herald

Δείτε επίσης: Δείτε τι λέει Έλληνας αρνητής γιατρός που νόσησε σοβαρά από κορονοϊό

Loading

Play