Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Ο ρυθμός μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από το ξέσπασμα της πανδημίας”

Αποθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων της νόσου έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες, πλησιάζοντας το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, όπως τονίζει ο επικεφαλής του ΠΟΥ, για να συνεχίσει στην ενημέρωση των ΜΜΕ.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς επικεντρώνεται στην επιδημιολογική κατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα και την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού, τονίζοντας οτι ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η επιδημία στην Παπούα Νέα Γουινέα, συμπληρώνοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η χώρα να λάβει περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 το ταχύτερο δυνατό.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα έχουν καταγραφεί ως τώρα περισσότερα από 9.300 κρούσματα κορονοϊού και 82 νεκροί. “Αν και αυτοί οι αριθμοί είναι αντίστοιχοι με αυτούς άλλων χωρών, η άνοδος είναι ραγδαία και ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο μιας πολύ ευρύτερης επιδημίας”, τόνισε ο Τέντρος.

Ο υπουργός Υγείας της Παπούας Νέας Γουινέας, ο Ζέλτα Ουόνγκ, ανέφερε ότι οι αρχές δυσκολεύονται να πείσουν τους πολίτες να φορούν μάσκα, ενώ αρκετοί ακόμα τείνουν να αμφισβητούν την ύπαρξη της ασθένειας, κάτι που αυτόματα θα περιπλέξει τις προσπάθειες εμβολιασμού.

Τέλος, αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι τρεις ιατρικές ομάδες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μετέβησαν στη χώρα αυτή την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Πορτογαλία: Συνεχίζει προσεκτικά τη χαλάρωση των μέτρων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ