Παγώνη για νέα μέτρα: Τι να απαντήσεις σε κάποιον που λέει ότι θα δίνει 100 ευρώ; (vid)

H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τις ηλικίες άνω των 60 που ανακοίνωσε εχθές ο πρωθυπουργός

Όσον αφορά την ηλικιακή όμάδα άνω των 60 ετών είπε στον ΣΚΑΙ: «θα έπρεπε να έχει εμβολιαστεί εδώ και μήνεςΠρόσθεσε δε ότι: «ο κόσμος έπρεπε να το έχει συνειδητοποιήσει, να έχει εμβολιαστεί, να έχουμε βγει από αυτή την ιστορία». 

«Πρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις άλλες καταστάσεις, για τους ασθενείς non covid, τους διασωληνωμένους non covid. Θέλουμε κρεβάτια για αυτούς τους διασωληνωμένους, να προχωρήσουν τα χειρουργεία» υποστήριξε.

Παράλληλα σημείωσε για όσους επιμένουν να μην θέλουν να κάνουν το εμβόλιο: «Όταν ωστόσο προσπαθείς να τους πεις γιατί πρέπει να εμβολιαστούν, επιμένουν ότι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν έχουν πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μικρής ηλικίας, να κάνεις συζήτηση. Έχουν πάρει αποφάσεις. Οταν αρρωστήσουν και φτάσουν σε εμάς, στις απλές κλίνες στις κλινικές covid και στις ΜΕΘ, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά τότε είναι πολύ αργά».

Σχετικά με το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών: «κάποιοι από χτες λένε “θα τα δίνω” … τι να απαντήσεις σε αυτό τον άνθρωπο;. Ίσως είναι “πείσμα”, τι να σας πω», είπε κλείνοντας η Ματίνα Παγώνη. 

Δείτε επίσης: Kατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 o Μόσιαλος: Ένα θετικό κίνητρο θα ήταν καλύτερο