Παγώνη σε Γιαννάκο για τις «VIP ΜΕΘ»: «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας» (vid)

Ο Μιχάλης Γιαννάκος και η Ματίνα Παγώνη διαφώνησαν ζωντανά στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP MEΘ

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η διακίνηση των ασθενών στις κλίνες και τις ΜΕΘ γίνεται ως εξής: υπάρχει η λίστα την οποία έχει το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ σχετικά με τους ασθενείς που έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και οι γιατροί που είναι στις ΜΕΘ παίρνουν τις λίστες και σε άμεση επικοινωνία μαζί μας, συνεννοούμαστε για τη μετακίνηση του ασθενούς».

Παράλληλα σημείωσε πως «δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς» διευκρινίζοντας ότι η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

Mε την σειρά του ο κ. Γιαννάκος επανέλαβε ότι στις λίστες των διασωληνωμένων δεν υπάρχουν επώνυμοι και πως δεν περιμένουν πολύ στο να βρεθεί ΜΕΘ, όπως οι «κοινοί θνητοί» και ανέφερε για ακόμα μία φορά τον Μητροπολίτη Κοσμά.

Με τη σειρά της η κα Παγώνη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» ενώ ζήτησε: «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες». Πεόσθεσε πως ο κ. Γιαννάκος δεν έχει καταλάβει την διαδικασία

Η ίδια αντέδρασε όταν ο κ. Γιαννάκος προσπάθησε να μιλήσει ξανά για κριτήρια στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη.

Όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ η Ματίνα Παγώνη είπε σε αυστηρό τόνο ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει διασωληνωμένους, τους παρακολουθούμε και στα τμήματα, οι ασθενείς αυτό η θέση τους είναι στις ΜΕΘ αλλά όχι ότι δεν τους παρακολουθούμε. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αφήσει ασθενή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν τον έχει μεταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Δείτε επίσης: Μόσιαλος για Όμικρον: Έχουμε καλές ενδείξεις – Σε 10-15 ημέρες τα ασφαλή κλινικά δεδομένα»