Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: “Δε δίνεται δυνατότητα αντικατάστασης του εμβολίου για τον κορονοϊό στα φαρμακεία”

Δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του εμβολίου για τον covid-19  στην πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό, όπως διευκρινίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο Π.Φ.Σ. καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου, για επιδημιολογικούς λόγους, αλλά και για την αποφυγή συγχρωτισμού και άσκοπων μετακινήσεων.

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Επομένως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός-Ελλάδα: Στα 1.866 τα νέα κρούσματα, 759 οι διασωληνωμένοι και 73 οι θάνατοι-Η γεωγραφική κατανομή

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ