Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Εμβόλιο ίσως και τον Σεπτέμβριο

Τις πρώτες κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ασθενείς αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 

Όπως τόνισε η επικεφαλής της ομάδας, Σάρα Γκίλμπερτ “κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα προκύψει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ωστόσο αυτή τη στιγμή έχουμε μια καλή βάση με τα εργαστηριακά αποτελέσματα”. 

Όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε δε, “δουλειά πέντε ετών έχει γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ με την κατάλληλη χρηματοδότηση ευελπιστούμε πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ίσως ακόμη και μέσα στον επόμενο Σεπτέμβριο”.

Θυμίζουμε ότι η ίδια ερευνήτρια είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες στο BBC ότι “υπάρχουν πολλά σύνθετα στάδια που πρέπει να περάσουμε για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο και πριν να είναι σε θέση κάποιος να πει ότι είναι έτοιμο”.  

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο δοκιμαστικός εμβολιασμός θα αφορά τους νεαρότερους σε ηλικία μέχρι και 55 ετών και στη συνέχεια τους ηλικιωμένους που είναι και πιο ευάλωτοι στον ιό, ενώ η Δρ. Γκίλμπερτ συμπλήρωσε ότι “δεν είναι απίθανό να προσβληθεί κάποιος και δεύτερη φορά από κορονοϊό”. 

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com