Πάνω από 85% αποτελεσματικότητα έχει η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με κλινική δοκιμή φάσης 3 που έγινε από τις δύο εταιρείες.
Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι άνω των 16 ετών, με το εμβόλιο να δείχνει αποτελεσματικότητα 95.6% και ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας.
«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά την χρησιμότητα των αναμνηστικών δόσεων στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από την νόσο αυτή», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά
Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 53 χρόνια και συγκεκριμένα 55,5% από αυτούς ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 16 και τα 55 έτη και 23,3% από αυτούς ήταν ηλικίας 65 ετών ή μεγαλύτεροι.
Οι δύο εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής τους για αξιολόγηση στην FDA και την EMA.
Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης για αντιεμβολιαστές: Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις (vid)
- Απορρίπτει τη εκεχειρία 60 ημερών η Ρωσία – Τι λέει για την πρόταση Ζελένσκι
- Μεγάλη διάκριση για τον ΕΟΤ στα Jet2 Marketing Awards 2026
- Ο Μίνως Ζομπανάκης άλλαξε τη διεθνή τραπεζική, λέει ο Γκίκας Χαρδούβελης
- Έρχεται κακοκαιρία: Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού
- Η ΕΕ θα αυξήσει την πίεση στη Ρωσία – Νέα στάση στις κυρώσεις από τον Α. Κόστα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
