Πάνω από 85% αποτελεσματικότητα έχει η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με κλινική δοκιμή φάσης 3 που έγινε από τις δύο εταιρείες.
Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι άνω των 16 ετών, με το εμβόλιο να δείχνει αποτελεσματικότητα 95.6% και ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας.
«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά την χρησιμότητα των αναμνηστικών δόσεων στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από την νόσο αυτή», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά
Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 53 χρόνια και συγκεκριμένα 55,5% από αυτούς ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 16 και τα 55 έτη και 23,3% από αυτούς ήταν ηλικίας 65 ετών ή μεγαλύτεροι.
Οι δύο εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής τους για αξιολόγηση στην FDA και την EMA.
Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης για αντιεμβολιαστές: Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις (vid)
- Οι δύο μεγάλες ελληνικές δημοπρασίες του φθινοπώρου: Η ελληνική τέχνη στο Παρίσι και στο Ζάππειο
- 40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής
- Αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη
- Πόσο διδακτικό μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαντή
- ΕΟΔΥ: Δημιουργία Γραφείου για την Καταπολέμηση Ψευδών Ειδήσεων και Προγραμματισμός Ενημέρωσης για Δημόσια Υγεία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
