Παραδοχή Γερμανού υπουργού Υγείας για αναπηρίες από τα εμβόλια και υπερκέρδη φαρμακευτικών

«Αντιλαμβάνομαι πως έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί. Έτσι το κράτος, ανέλαβε όλη την ευθύνη. Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σωστό, η ευθύνη να περνάει στην Πολιτεία», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach παραδέχτηκε δημοσίως για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις σοβαρές παρενέργειες και αναπηρίες που αποδίδονται στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο ίδιος, η αναλογία είναι πολύ μικρή και τα οφέλη πολλά περισσότερα έναντι του όποιου ρίσκου.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό υγείας, τα εμβόλια συνεχίζουν να προστατεύουν απέναντι στη βαριά νόσηση και τη Long-Post Covid, ενώ παραδέχθηκε πως οι φαρμακευτικές έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη μέσα στην πανδημία, επωφελούμενες και από τις συμφωνίες με τα κράτη-μέλη οι οποίες τις απαλλάσσουν από πιθανές αποζημιώσεις.

Σχετικά με τις αναπηρίες που προκλήθηκαν μετά από τον εμβολιασμό, ο Σοσιαλδημοκράτης Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ είπε: «Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν σοβαρές αναπηρίες και κάποιες από αυτές θα είναι μόνιμες. Οπότε είναι δύσκολο».

Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σημειώσω πως βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχουμε, ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνιος. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι για λιγότερο από μία περίπτωση σοβαρής παρενέργειας, στους 10.000 εμβολιασμούς».

Δείτε επίσης: Πλεύρης: Τέλος οριστικά όλα τα μέτρα covid

Loading