Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παρέδωσε εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ, και στους 1.300 εθελοντές της περιφέρειας – Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου διοίκησης της Περιφέρειας – Το παρόν στην τελετή έδωσε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 17.700 είδη, προϋπολογισμού 470.000 ευρώ ενώ η διανομή τους σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, με ευθύνη των τοπικών αντιπεριφερειαρχών.

propoli

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι «ο πρώτος φορέας, που για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια διασφάλισε και παραδίδει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι την κρίσιμη ώρα είναι στην πρώτη γραμμή».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας για το σπουδαίο έργο τους, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε κάθε έκτακτη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό στήριξε την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό, το ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα, την Πυροσβεστική με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενώ παρέδωσε 35 τόνους υγειονομικού υλικού και είδη ατομικής προστασίας στην αστυνομία, την πυροσβεστική, το λιμενικό, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, παραδόθηκαν 24 νέες Ειδικές Κλίνες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και εξασφαλίστηκαν ευρωπαϊκοί πόροι 80 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δυο διακρίσεις για καινοτόμες εφαρμογές ρομποτικής

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading