Ποια προϊόντα πρότεινε ο Σ. Τσιόδρας για τη διατροφή μας

Ανάμεσα στα πολλά σημαντικά στα οποία αναφέρθηκε σήμερα ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση, στάθηκε ιδιαίτερα και στον τομέα της διατροφής. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “είναι μια μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή”. 

Και συμπλήρωσε πως “υπάρχει ένα περίφημος εθνικός διατροφικός οδηγός για ενήλικες, που βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. 

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών”.

Για να καταλήξει λέγοντας πως “ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται επίσης σε θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά σωματική δραστηριότητα καθημερινή σε συνεννόηση με τον γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους”.  

Loading