Πορτογαλία: Στο 80% οι πλήρως εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Reuters η Πορτογαλία είναι μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών

Για αυτό τον λόγο κατάφερε να άρει τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid.

Αν και στην αρχή του 2021, στην χώρα υπήρξε δριμεία αναζωπύρωση της επιδημίας αλλά έκτοτε κατάφερε να εμβολιάσει 8,2 εκατομμύρια ανθρωπους σε σύνολο 10 εκατομμυρίων.

Σχεδόν όλοι οι πολίτες άνω των 65 ετών και οι μισοί της ηλικίας 12 – 17 ετών έχουν εμβολιασθεί πλήρως.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είμαστε νο.1, νο.2 ή νο.3 στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας αντιναύαρχος Χενρίκε ντε Γουβέια ε Μέλο για να συνεχίσει «Αυτό που θέλω είναι να ελεγχθεί ο ιός, να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ώστε ο ιός να μην έχει χώρο να κυκλοφορήσει. Υπερεμβολιάζουμε στις πλουσιότερες χώρες και έπειτα υπάρχει μηδέν εμβολιασμός στις φτωχότερες. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό, όχι μόνο από ηθικής πλευράς, αλλά διότι δεν είναι μία καλή στρατηγική και καλή εθνική στάση».

Ο αντιναύαρχος έχει λάβει τα εύσημα για την θέσπιση μίας ταχείας εμβολιαστικής εκστρατείας, Ο ίδιος υποστηρίζει πως η χώρα άρχισε τους εμβολιασμούς με τον ίδιο ρυθμό μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά πήρε σύντομα προβάδισμα καθώς μόνο το 3% του πληθυσμού αυτοχαρακτηρίζεται ως «αρνητής του ιου»

Δείτε επίσης: Πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα του Πούτιν

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr