ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα εντοπίζεται σε 185 χώρες

Πολύ πιο απειλητική σε σχέση με τις υπόλοιπες όπως αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρθηκε σήμερα στην παραλλαγή Δέλτα η οποία έχει ανιχνευθεί σε 185 χώρες από τη μέρα που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα και είναι πολύ πιο απειλητική από τις παραλλαγές Άλφα, Βήτα και Γάμμα οι οποίες δεν φτάνουν ούτε στο 1% των κρουσμάτων.

Όλοι οι ιοί, συμπεριλαμβανομένου και του SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, μεταλλάσσονται.

Λίγο πριν έρθει το 2021, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι παραλλαγές με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει κάποιες από αυτές «ανησυχητικές» και άλλες «παραλλαγές ενδιαφέροντος».

«Η επικρατούσα παραλλαγή που κυκλοφορεί τώρα είναι η Δέλτα. Και μάλιστα, λιγότερο από το 1% των διαθέσιμων αναλύσεων γονιδιώματος είναι (των «ανησυχητικών παραλλαγών») Άλφα, Βήτα και Γάμμα», είπε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ, απαντώντας σε ερωτήσεις των χρηστών σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτός ο ιός (σ.σ. η παραλλαγή Δέλτα) έχει γίνει πιο ισχυρός, είναι πιο μεταδοτικός και ανταγωνίζεται και αντικαθιστά τους άλλους που κυκλοφορούν», πρόσθεσε.

Προς το παρόν, ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «ανησυχητικές» και τις τέσσερις παραλλαγές. Μέχρι τώρα θεωρούσε «παραλλαγές ενδιαφέροντος» άλλες τέσσερις, τις Ήτα, Γιώτα, Κάπα και Λάμδα, αλλά οι τρεις πρώτες από αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί, είπε η Βαν Κέρκοβ.

Δείτε επίσης: ΑΕΚ: Η αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr