Με μια συμβουλή-προειδοποίηση έστειλε τις ευχές του ενόψει των εορτών ο επικεφαλής του ΠΟΥ,Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Το 2022 πρέπει να είναι η χρονιά κατά την οποία «θα βάλουμε τέλος στην πανδημία», ευχήθηκε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά την καθιερωμένη διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Γενεύη.
Καθώς φτάνουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Τέντρος προέτρεψε τις οικογένειες και στους ανθρώπους που θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί, να το σκεφτούν δυο φορές: «Μια εκδήλωση που ματαιώθηκε είναι καλύτερη από μια ζωή λιγότερη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Τέντρος ανέφερε ότι η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται ταχύτερα από τη Δέλτα και προκαλεί μολύνσεις σε ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορονοϊό.
«Υπάρχουν τώρα επαρκείς αποδείξεις ότι η Όμικρον εξαπλώνεται σημαντικά γρηγορότερα από την παραλλαγή Δέλτα. Και είναι πιο πιθανό οι εμβολιασμένοι ή όσοι ανάρρωσαν από την Covid-19 να μολυνθούν ή να επαναμολυνθούν», υπογράμμισε.
Τόσο ο Τέντρος όσο και ο επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων, Μάικ Ράιαν, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει ταχύτερη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις μελέτες για την προέλευση του νέου κορονοϊού.
Ο Τέντρος εξέφρασε την ελπίδα να βελτιωθεί ο διαμοιρασμός δεδομένων εκ μέρους της Κίνας, σχολιάζοντας ότι οι έρευνες που γίνονται δεν μπορούν να φτάσουν σε ασφαλή συμπεράσματα αν δεν συνεργαστεί το Πεκίνο.
Δείτε επίσης:
- Ανησυχίες για την ανάπτυξη του Μεξικού: αναθεώρηση πρόβλεψης για το 2025
- Επίθεση συμμοριών σε φυλακή στην Αϊτή – Δραπέτευση 529 κρατουμένων
- Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή
- Κέτο: Η δίαιτα που προωθεί την αντιγήρανση;
- Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσβλέπει σε παραδόσεις πυραύλων Taurus από τη Γερμανία