Προειδοποίηση Παγώνη για έξαρση του ιού κοξάκι – Τι να προσέξουν οι γονείς

Η έξαρση των κρουσμάτων του ιού κοξάκι στα παιδιά έχει προκαλέσει ανησυχία.

Η κα Ματίνα Παγώνη κρούει το κώδωνα του κινδύνου και τονίζει πως θα πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν και να προσέχουν τα παιδιά για την έξαρση του ιού κοξάκι, κυρίως στη Θεσσαλία.

propoli

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε αρχικά για τον ιό κοξάκι σε παιδιά, που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας: «Ο ιός αυτός είναι γνωστός σε όλους μας. Κυρίως αυτές τις εποχές είναι σε έξαρση. Ξεκινάει με πυρετό, πονόλαιμο και όταν ξεκινάνε τα εξανθήματα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία στους γονείς. Είναι ιός που επηρεάζει παιδιά κάτω των 5 ετών. Είναι η ώρα να χρησιμοποιούν περισσότερα αντισηπτικά. Σε 5 με 7 μέρες είναι καλύτερη η εικόνα».

Η κα Παγώνη ζήτησε από τους γονείς σε περίπτωση που δουν τα παιδιά τους να μην είναι καλά να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους ενώ παράλληλα τόνισε πως σε περίπτωση υποψίας ενός τέτοιου ιού δεν θα πρέπει να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Αναφορικά με τις επιπλοκές η κα Παγώνη διευκρίνισε πως είναι σπάνιες.

Συγκεκριμένα είπε: «Φοβούνται τις επιπλοκές, που είναι σπάνιες, αλλά είναι η εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα. Αυτό φοβούνται όλοι».

«Όταν δούμε ένα σύμπτωμα κρατάμε το παιδί σπίτι, για να μην μεταδώσει τον ιό σε άλλα παιδιά στο σχολείο» ανέφερε η κα Παγώνη και είπε πως «Θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο άμεσα».

Επιπλέον η κα Παγώνη έκανε λόγο για σε έξαρση του κορονοϊού και της γρίπης. «Ευτυχώς για τους μεγάλους τα αντιικά φάρμακα βοήθησαν πάρα πολύ, τα εμβόλια τώρα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και τα αντισώματα έχουν μειωθεί κατά πολύ, γι’ αυτό είπαμε ότι οι ευπαθείς ομάδες, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο το επικαιροποιήμενο».

Δείτε επίσης: Λάκης Λαζόπουλος: Ο Τσακαλώτος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Ομπρέλα του και τώρα ψάχνει βροχή

Loading