Πρωινό: Τι πρέπει να περιλαμβάνει για σωστή διατροφή – Το συχνό λάθος στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Ο στόχος είναι να τρώτε ένα πρωινό που διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης σας ισορροπημένα και σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι, σημειώνουν οι ειδικοί

“Το πρωινό δεν είναι επιδόρπιο”. Αυτή την φράση, ακούσαμε πρόσφατα από αρκετούς διατροφολόγους και μας είναι απαραίτητη για να διορθώσουμε το λάθος που κάνουμε όταν εισάγουμε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη στο πρώτο γεύμα της ημέρας και που αναπόφευκτα επηρεάζουν την υγεία και το βάρος μας.

propoli

Η Βορειοαμερικανίδα διατροφολόγος Monica Reinagel αφιέρωσε ένα από τα podcast της Nutrition Diva και στην κατάχρηση που γίνεται στα δημητριακά με ζάχαρη στο πρωινό –ειδικά στην περίπτωση των παιδιών–. «Όταν τρώω δημητριακά με ζάχαρη, σκέφτομαι ότι είναι περισσότερο επιδόρπιο. Και προσωπικά, δεν θέλω να ξεκινήσω τη μέρα μου με επιδόρπιο».

Τι συμβαίνει με το σώμα μας όταν τρώμε γλυκό πρωινό

Είναι γεγονός ότι όταν τρώμε μόνο κάτι γλυκό για πρωινό, έχουμε την τάση να πεινάμε (και στη συνέχεια αναζητάμε τροφές με περισσότερες θερμίδες), λίγο μετά το πρωινό. Ωστόσο, όταν τρώμε ένα καλό πρωινό όπως μια φρυγανιά με φρούτα, ντομάτα και γαλοπούλα, για παράδειγμα, χορταίνουμε περισσότερο. Μας εξηγεί η Beatriz Larrea. «Το πρώτο γεύμα της ημέρας θα καθορίσει τις αποφάσεις που θα πάρετε σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Ο στόχος είναι να τρώτε ένα πρωινό που διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης σας ισορροπημένα και σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι, ενώ σας παρέχει θρεπτικά συστατικά για γνωστική απόδοση και ανθεκτικότητα για να αντέχετε το στρες», εξηγεί η expert.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Δείτε επίσης: Έρευνα για παιδικά σιρόπια για τον βήχα που προκαλούν οξεία νεφρική βλάβη και σκοτώνουν

Πηγή: Vogue

Loading