Δηλώσεις για τους εμβολιασμούς έκανε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.
«Η πλειοψηφία των ασθενών που εισάγονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ρωσίας, δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.
Ο ίδιος τόνισε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει δεν εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
«Ποσοστό μεγαλύτερο του 92% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκείνοι δε που έχουν εμβολιαστεί και εισάγονται στα νοσοκομεία, κατά κανόνα περνούν ελαφρά τη νόσο και δεν μπαίνουν στην εντατική», δήλωσε ο υπουργός.
Ο Μουράσκα επισήμανε επίσης ότι «αν νωρίτερα λέγαμε ότι η νόσος της Covid-19 είναι επικίνδυνη για άτομα άνω των 60 ετών, σήμερα στην ομάδα κινδύνου μπαίνουν η νεολαία και οι εγκυμονούσες».
Καταλήγοντας, ο Ρώσος υπουργός τόνισε: «Για αυτό τον λόγο ο πιο άμεσος και πιο γρήγορος τρόπος για να πάψει η μετάδοση της μολυσματικής νόσου, για να μειωθεί ο αριθμός των νοσούντων αλλά και αυτών που παρουσιάζουν βαριές επιπλοκές, για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων, είναι φυσικά, μόνο ο εμβολιασμός».
Δείτε επίσης: Σουηδία – Κορονοϊός: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Σερρές: σύλληψεις μετά την απόδραση 40 ατόμων από την Ειδική Εγκατάσταση Κράτησης
- Σφοδρό μήνυμα των σκανδιναβικών χωρών προς τον Ινφαντίνο: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη»
- Μετά τη Wildberries, η Ουκρανία στρέφεται στον ρωσικό κολοσσό Ozon
- Μύκονος: Έργα-«κλειδιά» στις αθλητικές υποδομές και νέες παρεμβάσεις στο νησί
- Μονή Σινά: Κρίσιμη ημέρα για το ιδιοκτησιακό – Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
