Σ. Κυριακίδου: Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ είναι αποτελεσματικά και ασφαλή

Μήνυμα υπέρ των εμβολίων έστειλε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κατά την επίσκεψή της στην Αυστρία.

«Ταυτόχρονα αποτελεσματικά και ασφαλή» χαρακτήρισε τα εμβόλια που χρησιμοποιεί η ΕΕ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την επίσκεψή της στην Αυστρία.

«Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται ως μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τον εμβολιασμό σε όλα τα κράτη μέλη, είναι όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως αποτελεσματικά και ασφαλή. Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, μια κοινή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δύναμης και της αποτελεσματικότητας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου υπενθύμισε πως οι πολίτες θα πρέπει να υπομείνουν «κάποια μέτρα δημόσιας υγείας για λίγο ακόμη», διευκρινίζοντας  ότι «αυτό ισχύει ιδιαίτερα υπό το φως των πιο μεταδοτικών παραλλαγών όπως η Δέλτα, η οποία παραμένει ένας σοβαρός κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη πλήρως εμβολιαστεί».

Μόνο μέσω του εμβολιασμού θα υπάρξει προστασία του πληθυσμού και άρση των μέτρων δημόσιας υγείας ,δεν ξέχασε να σημειώσει η Στέλλα Κυριακίδου.

Επίσης, η Επίτροπος είπε ότι «η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά όλες τις πτυχές της πρόληψης και της φροντίδας του καρκίνου σε κάθε κράτος μέλος. Πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν καταφέρει να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες εγκαίρως και πολλοί πολίτες έχουν χάσει τα προγράμματα ελέγχου. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα, εντοπίστηκαν λιγότερες διαγνώσεις καρκίνου».

«Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου θα μας καθοδηγήσει να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση με διαφορετικές πολιτικές δράσεις για τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Είναι προτεραιότητα για μένα το Σχέδιο για τον Καρκίνο, να θέσει τον παιδικό καρκίνο στην κορυφή της ατζέντας μου και θα ξεκινήσουμε αρκετές νέες πρωτοβουλίες για τον παιδικό καρκίνο τους επόμενους μήνες» ολοκλήρωσε. 
Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Ελβετία: 50 ευρώ σε όποιον πείσει τους άλλους να εμβολιαστούν

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr


©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ