Σανγκάη – Έλληνας πρόξενος: «Με 300.000 κρούσματα δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος»

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σανγκάη, Βασίλης Κονιάκος σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη

Aναφερόμενος στην καθημερινότητα στην πόλη την εκπομπή «ΣΚ ΠΑΡΕΑ» ότι τα τεστ, είτε σελφ είτε PCR, είναι γίνονται υποχρεωτικά κάθε μέρα και τα οργανώνουν οι επιιτροπές στις συνοικίες.

«Αν κάποιος έχει συμπτώματα, διακομίζεται σε νοσοκομείο. Οι ασυμπτωματικοί μεταφέρονται στα πρόχειρα κέντρα υγειονομικού αποκλεισμού. Στα κέντρα αυτά μένεις τουλάχιστον 14 μέρες ή μέχρι να βγάλεις δύο αρνητικά συνεχόμενα τεστ», επισημαίνει

Όπως εξηγεί «Με τα 300.000 κρούσματα στα 26 εκατ. πληθυσμού δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος», τονίζει και συμπληρώνει: 

«όταν τα παιδιά είναι θετικά και οι γονείς είναι αρνητικοί, οι αρχές επιτρέπουν σε έναν από τους δυο να συνοδεύει το ανήλικο υπό την προϋπόθεση ότι δέχεται όλες τις συνέπειες της επιλογής αυτής».

Συμπλήρωσε πως οι βασικές ανάγκες αγορών εξυπηρετούνται από ομαδικές παραγγελίες σε επίπεδο συγκροτήματος κατοικίας. «Αυτό δεν είναι εύκολο σε 26 εκατ. να παίρνουν κάθε μέρα μια σακούλα με τρόφιμα και να τη βλέπουν έξω από την πόρτα τους» και πρόσθεσε:

υπάρχουν επιχειρήσεις κομβικής σημασίας που συνεχίζουν να δουλεύουν, αλλά είναι λίγες. Σε αυτές, οι εργαζόμενοι ζουν, εργάζονται και κοιμούνται στον χώρο εργασίας τους». 

Aναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν κάτι άλλο να συμβαίνει στη περιοχή τα χαρακτήρισε «σφαίρα της συνωμοσιολογίας». 

Δείτε επίσης: Ρωσία: Aπαγόρευση εισόδου στη χώρα για τον Μπόρις Τζόνσον – Κυρώσεις από Πούτιν