Σανγκάη: Έρχεται το τέλος του lockdown

Επιστρέφουν στην κανονικότητα σιγά-σιγά οι κάτοικοι της πόλης

Κοντά στο να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού μετά από δύο μήνες είναι οι Αρχές στη Σανγκάη την ώρα που το Πεκίνο διατηρεί τους περιορισμούς έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί η πανδημία, ενώ τα κρούσματα μειώνονται.

Αυτό που θέλουν οι Αρχές στη Σανγκάη είναι να σταματήσει το lockdown από την Τετάρτη, την ώρα που από την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούν περισσότεροι κάτοικοι και επαναλειτουργεί μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων. Δεν είναι λίγοι βέβαια οι κάτοικοι που παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ενώ η πλειοψηφία των καταστημάτων εξυπηρετεί τους πελάτες μέσω υπηρεσιών διανομής.

Οι αξιωματούχοι της πόλης βέβαια δεν έχουν πάψει να εφιστούν την προσοχή των πολιτών με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας στη Σανγκάη Τζάο Νταντάν να λέει σε συνέντευξη Τύπου:

«Φοράτε μάσκες σε δημόσιους χώρους, μη συνωστίζεστε και τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις».

Ορισμένα βίντεο από χθες απεικονίζουν πολίτες να διασκεδάζουν σε κεντρική περιοχή της πόλης πίνοντας και χορεύοντας ενώ η Αστυνομία τους διέκοψε και τους ζήτησε να πάνε στα σπίτια τους. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται μια ομάδα ανθρώπων να τραγουδά στο δρόμο, με τη συνοδεία μουσικής, ένα γνωστό τραγούδι του 1985 “Το αύριο θα είναι καλύτερο”.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 3.727 νέα κρούσματα – 14 θάνατοι –133 διασωληνωμένοι