Σαρηγιάννης: 25.000 κρούσματα κορoνοϊού έως τις 15 Ιουλίου

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα κρούσματα πιθανόν να είναι περισσότερα, καθώς δεν πραγματοποιούνται όσα δειγματοληπτικά τεστ γίνονταν τον χειμώνα.

Σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου, δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

Χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μάσκας που, όπως είπε, σώζει ζωές. “Όπου υπάρχει συνωστισμός, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να φοράμε μάσκα”, υπογράμμισε.

Επ’ αυτού, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλό να υπάρξει ξανά μία υποχρεωτικότητα, ειδικά σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη επαφή με το κοινό, ή σε εγκαταστάσεις όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 9.294 κρούσματα, 13 θάνατοι, 93 διασωληνωμένοι