Για την μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας R μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Ο καθηγητής σημείωσε πως ήδη παρατηρείται αποκλιμάκωση στον αριθμό των μολύνσεων , με τον δείκτη R να υποχωρεί κάτω από την μονάδα και συγκεκριμένα στο 0,9. «Το νούμερο αυτό δείχνει ότι υπάρχει πτώση στη διασπορά» εξήγησε ο καθηγητής.
Ο καθηγητής πρόσθεσε πως οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει σε σημείο κορύφωσης, ωστόσο και εκεί θεωρεί ότι η αποκλιμάκωση βρίσκεται στο ξεκίνημά της.
Όσον αφορά τους νεκρούς δεν υπάρχει ακόμα αποκλιμάκωση, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο έχει βάση καθώς οι υπόλοιποι αριθμοί ήταν επί καιρό πολύ μεγάλοι.
Τόνισε πως είναι απαραίτητο το αυξημένο τέστινγκ σε ανεμβολίαστους αλλά σε εμβολιασμένους, διευκρινίζοντας το εμβόλιο σε προστατεύει αλλά αφήνει μια μικρή πόρτα ανοιχτή για τον ιό, αν δεν προσέχεις.
Δείτε επίσης: Θωμαΐδης: «Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, σε μια εβδομάδα αναπτύσσονται αντισώματα» (vid)
- Η Τζένιφερ Λόρενς γιορτάζει την έλευση του δεύτερου παιδιού της
- Τουρκία: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ αγορών από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης εν μέσω διαμαρτυριών
- Π. Μαρινάκης: Η ανάγκη για θετικές ειδήσεις που αφορούν τους πολίτες είναι επιτακτική
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ερωτήματα για την παρουσία των ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
- ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ για αγρότες ειδικού καθεστώτος