Έχει διαγνωσθεί θετικός σε εξέταση
Ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Αντόνιο Γκουτέρες, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει συμπτώματα κορονοϊού αφού έλαβε θετικό αποτέλεσμα σχετικής εξέτασης για και τίθεται σε απομόνωση.
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο των συνηθισμένων εξετάσεων στις οποίες υποβαλλόμαστε για τη δουλειά μας, έλαβα θετικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, μοριακή εξέταση)» για τον νέο κορονοϊό και «θα τεθώ σε απομόνωση όπως προβλέπουν οι ιατρικές οδηγίες», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στους διαπιστευμένους συντάκτες στα Ηνωμένα Έθνη.
Μολονότι τόνισε πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήδη λάβει αναμνηστική δόση και ότι τα συμπτώματα που βιώνει είναι «πολύ ήπια», θα εργάζεται από το σπίτι ωσότου να έχει αρνητικό τεστ.
«Για προληπτικούς λόγους, το γραφείο του εκπροσώπου θα δουλεύει ψηφιακά ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας», συμπλήρωσε.
Αργότερα χθες, ο κ. Ντουζαρίκ, σε δεύτερο μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες θα παραχωρήσει ψηφιακή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο κ. Γκουτέρες, που είχε ανακοινώσει πως τίθεται επίσης σε απομόνωση πριν από μία εβδομάδα, επειδή ενημερώθηκε πως ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα αφού υποβλήθηκε σε τεστ» χθες Τετάρτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του.
Δείτε επίσης: Γερμανία: Παραγγελία επιπλέον 92 εκατ. εμβολίων κατά της Covid-19 προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που διαπιστώθηκε
- Σοκαριστική κατάθεση της 22χρονης από τα Εξάρχεια: Φώναζε σεξ
- Η Βουλγαρία προετοιμάζεται να εγκαινιάσει τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα AP1000 στην Ευρώπη
- Η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα: Ποιοι θα είναι οι ομιλητές
- Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε νωρίς στο Emirates: Γκολ από τον Κβαρατσχέλια στο 4′ (vid)
- Η συνύπαρξη ως θεματική της έκθεσης που οργανώνουν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας