Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα, αναφέρθηκε στη χρήση και στην αναγκαιότητα επέκτασης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, γνωστού και ως «πράσινου πάσου».
«Στο μέλλον το πράσινο πάσο πρέπει να ισχύσει τόσο για τους εργαζόμενους του δημόσιου, όσο και για εκείνους του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.
«Πρόκειται για ένα μέτρο, αποτέλεσμα μεγάλης ευφυΐας, διότι αυξάνει το ψυχικό και οικονομικό κόστος για τους οπορτουνιστές που αντιτίθενται στον εμβολιασμό και τους αναγκάζει να πραγματοποιούν συνεχή τεστ», πρόσθεσε ο Μπρουνέτα.
Σύμφωνα, τέλος, με τον Ιταλό υπουργό, ο οποίος ανήκει στο κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την διεύρυνση της χρήσης του πράσινου πάσου, «είναι σαφές ότι μειώνεται η κυκλοφορία του κοροναϊού και η εμφάνιση νέων παραλλαγών».
Το «πράσινο πάσο» αρχικά ήταν υποχρεωτικό σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο επεκτείνεται σε σχολεία, τρένα και αεροπλάνα.
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Στην «πράσινη λίστα» της Γερμανίας ολόκληρη η Ελλάδα
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απολογισμός 100 ημερών της Κομισιόν
- Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σπυρόπουλος
- Αγγελόπουλοι: Στρατηγικός στόχος η απόκτηση του ΣΕΦ – Αναμένονται εξελίξεις
- Η εβδομάδα στον κόσμο των ζωδίων: Τα Do’s και Don’ts από 09.03 έως 15.03.2025
- Στον ημιτελικό των 60μ. προκρίθηκε η Εμμανουηλίδου – Αποκλεισμός για Μουζενίδη και Λατιφλάρι στη σφαιροβολία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr